חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כהן נ' דנטס אריזות בע"מ

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
46817-12-11
13.2.2014
בפני :
מיכל נעים דיבנר

- נגד -
:
התובע: דוד כהן
:
הנתבעת: דנטס אריזות בע"מ ח.פ. 513972224
פסק-דין

פסק דין

פתח דבר

בתביעה זו עלינו להכריע בשלוש סוגיות עיקריות: האם חל על יחסי העבודה בין הצדדים צו ההרחבה בענף ההובלה; מהו השכר הקובע של התובע לצורך פיצויי פיטורין וכן האם התובע זכאי לתשלום בגין גמול עבודה בשעות נוספות ובאיזה סכום.

רקע עובדתי

על פי המוסכמות בתיק אין מחלוקת ביחס לעובדות הבאות (עמ' 4 ש' 1 עד 13):

א.התובע הועסק בנתבעת מיום 9/11/09 ועד ליום 15/5/11.

ב.התובע הועסק כנהג חלוקה. לטענת התובע גם העמיס, הוביל ופירק את הסחורה שהוביל. לטענת הנתבעת הועסק גם כעובד מחסן.

ג.שכרו של התובע שולם בהתאם לתלושי השכר שהנפיקה הנתבעת.

ד.התובע הועסק במשכורת חודשית אשר בחודש אפריל 2011 עמדה על סך 5,950 ₪ נטו.

ה.התובע פוטר מעבודתו כעולה ממכתב פיטורין מתאריך 10/5/11.

ו.בחודש 7/11 שולם לתובע על חשבון פיצויי פיטורין 7,512 ₪ כעולה מתלוש יוני 2011.

ז.ממשכורת חודש מאי 2011 נוכה סך של 1,904 ₪ אשר הועבר למרכז לגביית קנסות מכח צו עיקול שהוטל על נכסי התובע.

בהליך שבפנינו העידו התובע וכן מר חנן אלמקייס מטעם התביעה ומר יוסי דנטס מטעם ההגנה. העדים, למעט מר אלמקייס, הגישו תצהירים במקום עדות ראשית. מר אלמקייס נתן עדותו הראשית בפנינו. כל העדים נחקרו בחקירות נגדיות. לאחר שהסתיימה שמיעת הראיות זומנו הצדדים לסיכומים בעל פה.

לאחר הדיון האחרון ביקשו הצדדים שהות נוספת לצורך בחינת אפשרות סיום התיק בהסכמה אך משהודיעו שלא הגיעו לכלל הסכמה, ניתן פסק דין זה.

דיון והכרעה

א.תחולת צו ההרחבה בענף ההובלה

צו ההרחבה הנדון קובע כי הוראותיו: "... יחולו על כל המעבידים בעלי מפעלי הובלה...". עפ"י הפסיקה השאלה האם הנתבעת הינה "מפעל הובלה" אם לאו, תוכרע על יסוד מבחן עיקר העיסוק של הנתבעת (דב"ע נג/123- 3 אלכס שרר רהיטי דימור בע"מ, פד"ע כ"ז 158 בסעיף 15).

נטל ההוכחה לעניין תחולת צו הרחבה על יחסי העבודה בין הצדדים מוטל על התובע (ע"ע 18/99 אפרימי עבד, מיום 9/7/10).

בתצהירו לא מסר התובע כל עובדה שיש בה ולו ראשית ראיה כי מדובר במפעל הובלה. די בכך כדי לדחות את התביעה. עובד אינו יכול להסתפק בעובדה שעבד בפועל כנהג משאית בכדי להרים את הנטל להוכחת תחולת צו ההרחבה אלא שעליו להראות כאמור לעיל, כי מקום העבודה הינו בגדר "מפעל הובלה". משלא הביא התובע כל ראיה לכך שמדובר במפעל הובלה, דין תביעתו זו להידחות.

מעבר לכך, העיד מר דנטס שהוא הבעלים של הנתבעת כי מדובר בחברה העוסקת בתחום שיווק והפצה של מוצרי צריכה ואריזה, כלים חד פעמיים, ניילונים ומוצרי פלסטיק המיוצרים ומיובאים מסין. לנתבעת יש מחסנים בקיבוץ גשר הזיו מהם מופצת הסחורה ונמכרת בסיטונאות לבתי עסק שונים בכל הארץ. הנתבעת מחזיקה ב- 3 משאיות בלבד כאשר במועדים הרלוונטיים לכתב התביעה החזיקה בשתי משאיות קלות בלבד. הנתבעת נעזרת בשירותיו של קבלן הובלות לצורך הובלת הסחורה מהנמלים למחסניה ועבודה זו לא מבוצעת ע"י עובדי החברה (סעיפים 4 עד 7 לתצהיר דנטס).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>